עורך דין לענייני ביטוח לאומי

עורך דין לענייני ביטוח לאומי – ייצוג משפטי מקיף

פנייה אל עורך דין לענייני ביטוח לאומי היא חשובה שכן היא תסייע לכם לבצע את התהליך המיטבי ביותר. עוד לפני שאתם עושים צעד מול הביטוח הלאומי, מומלץ מאוד לקבל את עצתו המקצועית והמיומנת של עורך דין לביטוח לאומי כדי שלא תפגעו בסיכויים שלכם לקבל את התוצאות הטובות ביותר. כמו כן, פנייה בשלב מקדמי אל עורך דין ביטוח לאומי עשויה למנוע מכם לעשות טעויות שלאחר מכן יהיה קשה לתקנן. יש הסוברים שיש למלא "רק טפסים ולהגיש" כלומר "שגר ושכח" אך הטפסים הללו חשוב למלא כראוי שכן יש להם משקל בהמשך ההליך מול ביטוח לאומי ו/או בהליך בבית המשפט. במשרד עו"ד מאור בראון עוסקים בדיני נזיקין ובין היתר מציעים שירות אישי ופרטני בנושאים שקשורים למוסד לביטוח לאומי.

עורך דין לענייני ביטוח לאומי – סוגי תביעות שכיחות בביטוח הלאומי

קיימים מגוון מקרים בגינם ניתן להגיש תביעה לביטוח הלאומי, כאשר עורך דין לענייני ביטוח לאומי יכול להעניק לכם ליווי וייצוג משפטי בכל אחת מהן. להלן עיקר סוגי התביעות השכיחות ביותר בביטוח הלאומי:

  • תביעת נכות כללית – תביעה זו נועדה לסייע למבוטח מעל גיל 18 ומתחת לגיל פרישה, שסובל מליקוי גופני, נפשי או שכלי כתוצאה ממום מולד, מחלה או תאונה, וכושר עבודתו נפגע באופן מלא או חלקי. תביעה זו מאפשרת הכרה בליקויים כאמור של התובעים, ולקבל בגינם אחוזי נכות המתבטאים בקצבה חודשית, המסייעת במימון הוצאות מחייה בסיסיות. על מנת להיות זכאי לקצבת נכות כללית יש לעבור שתי משוכות. בשלב הראשון, החלטה על אחוזי נכות רפואית על ידי וועדה רפואית באחד מהשיעורים שלהלן: שיעור של 60% לפחות בגין מספר ליקויים, או שיעור של 40% לפחות כאשר קיימים ליקויים נוספים שאחד מהם בשיעור של 25% לפחות (במקרה של עקרת בית נדרש שיעור של 50% לפחות). בשלב השני, קביעת דרגת אי כושר מעל 60%. ישנן מספר דרגות לאי כושר והן: 60%, 65%, 74% ו-100%. כל דרגה מזכה בסכום אחר של קצבה, כאשר דרגת אי כושר 75% ומעלה תזכה בקצבה מלאה. יש לזכור, שאחוזי הנכות הרפואית לבדם לא יכולים לזכות בקצבה, אלא רק דרגת אי הכושר שנקבעה לכם כאמור לעיל (ניתן עליה לערער במקרים מסוימים).
  • תביעה לדמי פגיעה מעבודה – מבוטח שכיר או עצמאי שנפגע תוך כדי ועקב עבודתו (וכן בדרך אל העבודה או ממנה בחזרה), וכתוצאה מכך איבד את יכולתו לעבוד לפי אישור רפואי, יכול להגיש תביעה לביטוח לאומי להכרה בפגיעה בעבודה, וקבלת דמי פגיעה. חשוב לציין, כי פגיעה בעבודה עלולה להתרחש כתוצאה ממחלת מקצוע או מתאונת עבודה. דמי הפגיעה בגין אובדן כושר העבודה ישולמו לתובע למשך תקופה של עד 91 יום בשיעור הקבוע בחוק, בכפוף לתנאי הזכאות בחוק. לאחר מכן, ככל שנותרה לתובע נכות ניתן, יצטרך להגיש תביעת נכות מעבודה כמפורט להלן.
  • תביעת נכות מעבודה – תובע אשר הוכר כנפגע עבודה, שולמו לו דמי הפגיעה ועדיין נותרה לו נכות, רשאי להגיש תביעה לביטוח לאומי לקבלת קצבת נכות מעבודה. יש לשים לב, רק לאחר השלב הראשון של "ההכרה" כנפגע עבודה ותשלום דמי פגיעה, ניתן יהיה להגיש, כשלב שני, תביעה לקצבת נכות מעבודה. חשוב להדגיש, כי בשלב הראשון, מחליט פקיד התביעות, לגבי הפגיעות שנגרמו לכם, ולכן הוא משמעותי להמשך, הוועדה הרפואית שתהיה לכם בשלב השני, לא תוכל לדון בפגיעות שלא הוכרו על-ידי פקיד התביעות בשלב הראשון. מכאן, חשוב מאוד לבחון את החלטת פקיד התביעות על מנת לוודא שכל הפגיעות שהוכרו, הן גם כל הפגיעות שנגרמו לכם בפועל מהתאונה. במסגרת השלב השני, תזומנו לוועדה רפואית, שתקבע את גובה הנכות הנותרת מהפגיעה בעבודה, כאשר גובה הפיצוי יושפע מגובה אחוזי הנכות שייקבע. דרגת נכות צמיתה בשיעור הנע בין 9% – 19.99% תזכה במענק חד פעמי, בעוד דרגת נכות זמנית בשיעור של 9% ומעלה עד לתום תקופת הנכות, או דרגת נכות צמיתה בשיעור של 20% ומעלה, יזכו בקצבת נכות חודשית.
  • קצבת שירותים מיוחדים – קצבה זו מיועדת למבוטחים עד גיל פרישה אשר זקוקים לסיוע של אדם אחר בפעילויות יומיומיות או להשגחה צמודה. המבחנים של תביעה זו הם מבחנים דומים למבחני הסיעוד, הבוחנים את מידת התלות של המבוטח בסיוע של אדם אחר בפעולות יומיומיות, כגון: ניידות, הלבשה, רחצה, אכילה, שליטה על הסוגרים, סיכון עצמי או סיכון הזולת, וכן מבחנים המודדים את הצורך בסיוע בניהול משק בית כגון: הפעלת מכשירי חשמל, הכנת מזון, טיפול תרופתי, אחזקת הבית, יכולת לעשות קניות וסידורים וכיוצ"ב.
  • קצבת סיעוד – מבוטחים תושבי ישראל, המתגוררים בביתם או בדיור מוגן אשר הגיעו לגיל הפרישה, וזקוקים לסיוע של אדם אחר בפעילויות יומיומיות (כמו הלבשה, ניידות, רחצה, שליטה על הסוגרים, אכילה וכיוב') או מבוטחים כאמור המצויים במצב רפואי מסוכן (להם או לאחרים) וזקוקים להשגחה צמודה מצד הזולת, רשאים לתבוע מהביטוח הלאומי קצבת סיעוד שתסייע להם לקבל את העזרה לה הם זקוקים בהתאם למצבם. כמו כן, ביטוח לאומי יכול לסייע לאותם אנשים באמצעות שירותי סיעוד. חשוב לציין, כי לצורך עמידה בתנאי הזכאות לגמלת סיעוד, תיבחן הכנסת המבוטח ובת זוגו (מבחן הכנסה) וכן המבוטח ייבדק על ידי מעריך מוסמך, שייקבע מהי רמת תלותו בזולת ויכולת תפקודו.
  • קצבת ניידות – קצבת ניידות מיועדת להעניק הטבות שונות למי שמוכר בביטוח לאומי עם ליקוי המגביל אותו להתנייד בחופשיות. בביטוח לאומי קיימת רשימת ליקויים שמי שעונה על אחד הליקויים עשוי להיות זכאי לקצבת ניידות (כגון שיתוקים, קטיעות עוד). אם הליקוי ממנו אתם סובלים אינו מופיעה ברשימת ליקויי הניידות, לא תהיו זכאים לקבל הטבת ניידות. חשוב לדעת, טרם הגשת תביעת לקצבת ניידות בביטוח הלאומי חובה לפנות בבקשה לבדיקה רפואית בוועדה רפואית של משרד הבריאות (בצירוף אישורים רפואיים מתאימים), שתקבע את מידת המוגבלות בניידות. לא ניתן להגיש תביעת ניידות לביטוח לאומי ללא החלטה של הוועדה בדבר אחוזי מוגבלות בניידות המזכים אתכם בגמלה בביטוח לאומי. חשוב מאוד להגיע עם עו"ד שמתמחה בתביעות ניידות על מנת שידריך אתכם טרם הכניסה לוועדה, וכן לצורך הצגת הליקויים הקיימים באופן מיטבי בפני הוועדה. ייצוג על ידי עו"ד בהליכים כגון אלה, עשוי להיות כל ההבדל בין קבלת קצבאות וזכויות לבין אי קבלתן.

איך עורך דין לביטוח לאומי יכול לסייע במקרה שלכם?

אם אתם מעוניינים להגיש תביעה לביטוח לאומי, מומלץ שלא תתמודדו עצמאית מול הביטוח הלאומי, ותקחו עורך דין לענייני ביטוח לאומי אשר יוכל לסייע לכם במגוון אופנים. ראשית, עורך דין לענייני ביטוח לאומי יעזור לכם להכין את כל המסמכים הדרושים להגשת התביעה בצורה המדויקת ביותר. כמו כן, עורך דין ביטוח לאומי המתמחה בתחום זה ייצג אתכם בוועדות הרפואיות עצמן, להיכנס איתכם לחדרי הוועדות ולדבר במקומכם, להציג את עניינכם בצורה הטובה והנכונה ביותר, ולהגדיל את סיכויי הצלחת התביעה.

תהליך הגשת תביעה באמצעות עורך דין לביטוח לאומי

עבור כל סוג של תביעה המוגשת לביטוח לאומי, ייתכן כי הדרך תהיה מעט שונה. יחד עם זאת, ישנם קווים משותפים ברורים מאוד לכלל תהליכי התביעות.

השלב הראשון בתהליך התביעה הוא איסוף של מסמכים המוכיחים את טענת התביעה. עורך דין לתביעת ביטוח לאומי יוכל לסייע לכם לדעת בדיוק אילו מסמכים נדרשים ויסייע לכם לארגן את מסמכי התביעה בצורה הטובה ביותר. למסמכי התביעה ישנה השפעה רבה על ההחלטה הסופית, לכן מדובר בשלב קריטי.

השלב הבא של תהליך התביעה הוא הגשת התביעה לביטוח לאומי. חשוב להבין כי לתהליכי תביעה בביטוח לאומי ישנם לוחות זמנים ברורים, וישנה חשיבות רבה לעמידה בזמנים בכל הקשור להגשת המסמכים והתביעה עצמה.

ישנן תביעות בהן עולה צורך בדיונים בבית המשפט. במקרים אלה עורך דין נגד ביטוח לאומי מיומן יעניק לכם ייצוג משפטי מקצועי, אשר יסייע לכם להגיע להצלחה.

במקרים בהם הביטוח הלאומי הגיע להחלטה אשר אינה נותנת מענה לצרכיו של התובע, עורך דין לביטוח לאומי יסייע לכם להגיש ערעור, תהליך שיש משקל רב לייצוג משפטי מקצועי.

עורך דין לענייני ביטוח לאומי
ליצירת קשר
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם

מאמרים נוספים

עורך דין תביעות ביטוח

עורך דין תביעות ביטוח – מה שרציתם לדעת כיום מוכרים סוגים רבים ומגוונים של פוליסות ביטוח שאנשים רוכשים ומבטחים עצמם...
המשך קריאה

עורך דין לתביעות עירייה\גופים ציבוריים

עורך דין לתביעות עירייה – ליווי מסור ומקצועי לאורך כל התהליך מדי יום, אנשים רבים נפגעים ונפצעים בתאונות שנגרמות כתוצאה...
המשך קריאה

תאונות אישיות: זכויותיך והצעדים החשובים להגנה על עתידך

תאונות אישיות יכולות להתרחש בכל מקום ובכל זמן, ולעיתים קרובות הן משנות את מהלך החיים באופן דרמטי. בין אם מדובר...
המשך קריאה

המדריך המקיף לנפגעי תאונות דרכים: מה חשוב לדעת?

תאונות דרכים הן אירועים טראומטיים שעלולים לשנות חיים ברגע אחד. בישראל, למרבה הצער, מתרחשות אלפי תאונות דרכים מדי שנה, המותירות...
המשך קריאה

תביעות בגין תאונות במקומות ציבוריים

מדי יום, אנשים רבים נפגעים ונפצעים בתאונות שנגרמות כתוצאה ממפגעים המצויים בשטחים ציבוריים: מועדים בשל מדרכה משובשת, מחליקים כתוצאה מרצפה...
המשך קריאה

מאבק מול הרשויות: איך להצליח בתביעה נגד גופים ציבוריים?

תביעות נגד גופים ציבוריים, כגון רשויות מקומיות, משרדי ממשלה או חברות ממשלתיות, מציבות אתגרים ייחודיים בפני התובעים. הליך התביעה כנגד...
המשך קריאה